Пенсионното осигуряване обсъдиха експерти: Средствата от доброволен фонд могат да бъдат

...
Пенсионното осигуряване обсъдиха експерти: Средствата от доброволен фонд могат да бъдат
Коментари Харесай

Експерти: Средствата от доброволен фонд могат да бъдат да бъдат изтеглени без ограничения

Пенсионното обезпечаване разискаха специалисти: 

Средствата от непринуден фонд могат да бъдат да бъдат изтеглени без ограничавания, според от избора на обезпеченото лице, изясняват специалистите от Българска асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване. 

Това е допустимо, ако вие започнете или продължите да упражнявате трудова активност, за която подлежите на обезпечаване в повсеместен пенсионен фонд, даже и след навършване на възрастта за пенсиониране от повсеместен пенсионен фонд, според Кодекса за обществено обезпечаване, предава.

Компанията наново ще ви разкрие нова самостоятелна партида в универсалния пенсионен фонд с постъпването на първата осигурителна вноска след подписване на съответния контракт.

Така 5% от осигурителния ви приход всеки месец не престават да се натрупват в универсалния пенсионен фонд. Въз основа на насъбраните суми от осигурителните вноски или с част от тях, постъпили след сключването на пенсионния контракт, вие имате право да поискате не повече от един път в една календарна година преизчисляване на получаваната спомагателна пожизнена пенсия за напреднала възраст.

Освен да послужат за преизчисление на пенсията, тези средства могат да бъдат получени и еднократно или разсрочено по ваш избор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР